Om sangkonkurrencen og vinderne

I foråret søsatte DOF Middelfart MusikAftenskole en konkurrence om nye sange om Nordvestfyn. 1. præmien var på 10.000 kr. 2. præmien på 5.000 kr. og 3. præmien 3.000 kr. til deling mellem tekstforfatter og komponist.

Vintersangen er Sommernat over Lillebælt, nr. 2 Hjem til Fyn og nr. 3. Mit fynske stykke. Udenfor rækken af præmierede sange er I Marens Hul placeret som nr. 4.

Blandt de indkomne tekster valgte en testjury inden sommerferien seks tekster, der er gået videre i konkurrencen om at skrive den bedste melodi. Tekstjuryen bestod af digteren Børge Bagger, gymnasielærer Jesper Løvetofte, sognepræst Johanne Fårup og litteraturformidler Maria Guldager Rasmussen, Middelfart Bibliotek.

Der har været stor interesse for at skive en melodi, og der er indsendt 15 forslag fra ni komponister til de seks tekster. De tre vindermelodier er udvalgt af en jury sammensat af musikpædagogerne Hans-Henrik Skieller og Tina Rassing, fhv. musikskoleleder Mogens K. Olsen tillige med Maria Guldager Rasmussen, der også var med til at vælge de bedste tekster.

Er du interesseret i detaljer om sangkonkurrencen, klik her.

Tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund dof